Lojrat olimpike dimërore

Lojrat olimpike dimërore përparohet që 1924. Ka pasur konteste të sportit dimërore (patinazh) si pjesë të lojrave Olimpike te Londra 1908 dhe Antwerpen 1920. Së pari u mbajtën lojrat olimpike dimërore njëjtin vit si lojrat olimpike verërore. Që 1994 mbahen me ndryshime e dy viteve me lojrat olimpike verërore.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: